top of page

BIOGRAPHY

OLEO presenteert U een hedendaags flamenco-repertoire : vindingrijk en in een mix van stijlen.

Sommige leden hebben een flamenco achtergrond. Daarnaast werden ze beïnvloed door world-muziek en jazz en alles wat daar tussen ligt. Deze verscheidenheid speelt een grote rol bij de originaliteit en rijkdom van het trio.

Hier wordt traditie, durf en fijnheid gesublimeerd. Het draait, naast de basale muzikale zin, ook om de overweldigende passie van het trio. Ze geven met de essenties en de emoties van hun origines de sensaties door, die de ziel doen samensmelten.

Elk stuk is gecomponeerd en gearrangeerd voor de flamenco gitaar, de basgitaar en de etnische percussie. Zo vindt dit sterk instrumentaal trio direct aansluiting met het publiek.

De muziek van OLEO is erg melodisch en vol harmonische en muzikale details, die meteen de aandacht van de luisteraars wint.

Zodra deze drie kunstenaars/muzikanten op het podium komen om hun kunst aan te bieden, nodigen wij U uit om te gaan zitten en van de betovering van deze ontmoeting te genieten.

Antonio Segura
Serge Dacosse

Antonio Segura, van oorsprong afkomstig uit Sevilla, begint gitaar te spelen op 11-jarige leeftijd en heeft gestudeerd met enkele van de vele grootmeesters van de flamenco:

Isidoro Carmona,  Mario Escudero, Pedro Escalona, Rafael Moreno…
Hij is medeoprichter van groepen zoals: Yerba Güena; Faena, Macande en neemt deel aan meerdere internationale tournees met ander culturen zoals Jazz en oosterse muziek.
Hij werd uitgenodigd op de grootste Belgische festivals zoals daar zijn: Gentse feesten, Couleur Café, Sfinx, Belga Jazz Festival (paleis van schone kunsten) Brussels Zomer festival , Fêtes de Wallonie, Francofollies de Spa en  Jazz Marathon (Grand Place).

Van 1992 tot 1994, volgt hij cursussen aan de Antwerpse Jazz-Studio waar hij zich bekwaamt in harmonie, muziektheorie en muzikale arrangementen. Hij heeft muziek gecomponeerd voor verscheidene theaterstukken en voor films als: ‘Aller Simple’ en voor het album van de groep ‘Macande’ en ‘ Y lo que nos queda’.

Hij stond op de muziekscene met: Leonardo Amuedo, Michel Hatzigeorgiu, Nicolas Fiszman, Camaron de Pitita, Sandip Banerjee, Juan Pablo Dobal, Nono Garcia, Chano Dominguez, François Garny, Bert Gielen, Manu Hermia, Jeroen Van Herzeele, Olivier Bodson, Adrien Verderame, Olivier Colette, Rafael Habichuela, Ani Cali, Emilio Maya………

 

Bassist, componist, Serge Dacosse is een muzikant met een rijk parcours aan muzikale avonturen. Jazz, Latino muziek, flamenco, allemaal muzikale wegen die hij graag bewandelt. Wegen die mekaar kruisen en bron zijn van zijn inspiratie.
In 1988 ontmoet hij Poalo Padoni die hem inleidt tot "la note bleue". Langzamerhand begeeft hij zich of de Belgische Jazz-scene en deelt hij zijn ervaringen naast Yvan Paduart, André Charlier, Laurent Blondiau, Willy VandeWaele, Fabrice Alleman, Robert Graham, Diederik Wissels, Jacques Pelzer, Steve Houben, Michel Bisceglia, Lionel Beuvens, Stefan Bracaval, Adrien Verderame, Carlo Nardozza, Pandait Sandip, B Hattacharya….om maar de meest gekenden te noemen.

Brussellaar van geboorte, vertrok hij snel naar Luik om er zijn universitaire studies: psychologie, af te maken.
’t Is daar dat hij in 1992 Stéphane Martini ontmoet, bij wie hij de Braziliaanse en Cubaanse muziek ontdekte. Zijn ontmoeting met haar zou resulteren in veel samenwerkingen: zoals o.a.  Tropicana Salsa, Latin Fun en  Almoria Trio.
De ervaringen die hij opdeed met het Almoria Trio lieten hem toe zijn eerste stappen te zetten in de muziek-compositie. In 1997 zou hij met deze formatie het eerste deel van Al di Meola scheppen op het festival van Jazz de Tourcoing.
Een spontane aantrekkingskracht naar al wat Spaans is leert Sergede  ‘flamenco’ ontdekken. Hij ondernam vele reizen naar het Iberisch schiereiland en verdiept zich in haar cultuur. Met zijn gemakkelijk herkenbare ‘klankrijkheid’ en stijl, slaagde Serge erin geapprecieerd te worden door verschillende ‘flamenco’ artiesten. Hij zou samenwerken met José Toral, Marquito Velez, Sofia Yero, Raul Corredor, Javier Romero, Adi Akiva, José Ligero, Miquel Flores, Antonio Paz, Cristina Soler, Miguel Sanchez, Cuco Chelini, Francis Ligero, David Bastidas en Amparo Cortes.
Serge zou ook zijn stempel drukken op het Sumari Flamenco Jazz Project.
Hij nam deel aan vele festivals zoals: Festival International de Jazz in Luik, Festival Arte Flamenco in Mont-de -Marsan, Brussels Summer Festival, Jazz in ’t Park….
In 2013 inviteert hij de Saxofonist en fluitist Jorge Pardo, en vraagt hem zijn formatie DACOSSE te vervoegen in het kader van het Brosella Jazz & Folk Festival.
Vandaag maakt hij deel uit van de groep OLEO, het nieuwe trio van Antonio Segura.

 

François Taillefer

François Taillefer, Canadese multi-percussionist, is gepassioneerd door percussies die hij over de ganse wereld en alle tijden volgt sinds 25 jaar. Zijn interesse voor hedendaagse folklore- en experimentele muziek is gaandeweg gevormd door zijn vele reizen en muzikale deelnames aan allerhande projecten. Hij heeft deelgenomen aan diverse percussie-stages in verscheidene landen zoals Frankrijk, Spanje, Peru alsook Tunesië en de Verenigde staten. In de loop van zijn carrière, voor zijn muzikale plannen, steeds gesteund door de ‘Raad van Kunst en letteren’ van Quebec, ontving François in 2010 van de Franse Regering het attest van "Compétences et Talents".

Dit soort ‘lange-verblijfs’-vergunning, stelde hem in staat zich in Rijsel te vestigen, waar hij projecten op touw zet in het artistieke en culturele milieu van de streek. Steeds trachtend bruggen te slaan tussen Frankrijk en zijn Canada.
François Taillefer is een vreemde en avontuurlijke muzikant, steeds bezig met het verleggen van zijn horizonten en zoekend naar nieuwe ideeën.

bottom of page